Online workshops

Op deze pagina vind je een aantal online workshops, die je thuis kunt doen. Er worden verschillende technieken in behandeld die ik vaak toepas en ik laat zien hoe je een leuke variatie kunt maken op een kit uit mijn assortiment.

Een vintage uitstraling met patina

Het bakje is eerst wit geschilderd en licht opgeschuurd met fijn schuurpapier (korrel 180), zie foto 1. . Voor de patina gebruik ik een klein oud kwastje. Ik heb ook een stukje katoen bij de hand om het teveel aan patina van de kwast af te deppen (foto 2). Zet met een bijna droge kwast de randjes aan. Op de platte vlakken kun je hier en daar een kleine onregelmatige streep trekken in de richting van de houtnerf, zoals op foto 3.

Broodplanken met een oude uitstraling

Ik neem de broodplanken uit de Jacominis Cottage serie, CS 17. Wanneer je de planken lakt met rustiek eiken interieurlak worden ze zoals op foto 1. Je moet ze twee keer lakken. Ik wil een houtnerf aanbrengen en een authentieke uitstraling geven aan de planken.

Met een speld trek ik lijnen in het MDF, zie foto 2. Dan schuur ik de broodplanken licht op met heel fijn schuurpapier (korrel 320). Daarna lakken met rustiek eiken interieurlak. Goed laten drogen en dan alle handelingen nog een keer herhalen. De planken worden dan zoals op foto 3.

Brocante wandrek

Ik heb van kit CS 01 een brocante wandrek met extra knopjes gemaakt.

Lijm het rekje volgens de werkbeschrijving in elkaar. Zaag een latje van 5 x 1,5 mm  op dezelfde lengte  als de ruimte  tussen de twee planksteunen. Boor gaten in het latje waar je knopjes of haakjes wilt hebben. Ik heb het latje wit geschilderd en de knopjes bruin. Dat kun je natuurlijk ook in je eigen kleurstelling doen. Het latje heb ik met patina een paar accentjes gegeven voor de brocante uitstraling . De bruine knopjes heb ik in de gaten gelijmd.  Het latje met knopjes kan nu op het rekje gelijmd worden.

Linnengoed vouwen

Hoe maak je mooie, strakke stapeltjes linnengoed in je kast?

Voor de kleine stapeltjes knip je stof (liefst katoen) in stroken van 4 x 8 cm.

Vouw de twee lange zijden 1 cm naar binnen en lijm dit vast. Je hebt nu een strook van 2 x 8 cm. Vouw de strook dubbel en zorg dat je een zichtbare vouw krijgt. Vouw nu één kant tot de vouw naar binnen en lijm deze vast. Doe dit ook met de andere kant. Nu is de strook 2 x 4 cm. Vouw de strook dubbel en lijm dit vast.  Maak twee van deze stapeltjes en lijm die op elkaar. Lijm er een klein lintje omheen met een strikje.

Voor de brede stapel begin je met een strook van 7,5 x 10 cm. Vouw een strook van 4 x 10 cm en  vouw dan verder zoals bij de kleine stapeltjes.